Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το φθηνότερο εισιτήριο των Μ.Μ.Μ. παραμένει ακριβό για άνεργους και χαμηλόμισθους

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ   ΕΛΛΑΔΟΣ 

      Ιουλιανού 28 ,10433 Αθήνα  , 6ος  όροφος
Τηλ. 2108817730  Φαξ 2108817784
www.eeke.gr info@eeke.gr

http://www.eeke.gr/Details.cfm?&recordID=621


Η εξαγγελία (μένει να δούμε και την εφαρμογή) του Υπουργού Μεταφορών για μείωση των τιμών στα εισιτήρια των Μ.Μ.Μ. είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δικαιώνει τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους των μέσων μεταφοράς που διεκδικούσαν μαζί με τους καταναλωτές φθηνό εισιτήριο για τις μετακινήσεις.



Φθηνό εισιτήριο με βάση τα εισοδήματα που ισχύουν πλέον στους εργαζόμενους (οι οποίοι πολλές φορές παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι) θα ήταν αυτό που η αξία του δεν θα ξεπερνούσε το 1 ευρώ.


Υπάρχουν επίσης σημεία στις εξαγγελίες, που τελικά καθιστούν το εισιτήριο ακριβότερο από την ονομαστική του αξία, όπως για παράδειγμα, η μείωση του χρόνου χρήσης από τα 90 λεπτά της ώρας που είναι σήμερα στα 70, καθώς και η κατάργηση της κάρτας που μέχρι τώρα εκδίδεται για όσους κάνουν χρήση μόνο λεωφορείων-τρόλεϊ-τραμ και που θα αναγκάζονται να αγοράζουν πλέον για όλα τα μέσα.


Ερώτημα παραμένει το πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές των εισιτηρίων για τους ανάπηρους, ΑμΕΑ και πολύτεκνους, ενώ για τους άνεργους ή τους χαμηλόμισθους των 580 και 511 ευρώ, δεν εξαγγέλθηκε καμία μειωμένη τιμή εισιτηρίων.


Ερώτημα επίσης παραμένει αν θα ισχύσει η μείωση και για όσους έχουν προεξοφλήσει ετήσιες κάρτες από τον Ιανουάριο του 2014.



Η Ένωσή μας, εκφράζοντας τα χιλιάδες μέλη της και τους ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, απαιτεί από τον αρμόδιο υπουργό να λάβει απόφαση που να μεριμνά και για αυτές τις κατηγορίες καταναλωτών-επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου