Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Είπε ο ΟΟΣΑ: Άρση περιορισμών στο φρέσκο γάλα…και εγένετο!

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ   ΕΛΛΑΔΟΣ 

      Ιουλιανού 28 ,10433 Αθήνα  , 6ος  όροφος
Τηλ. 2108817730  Φαξ 2108817784
www.eeke.gr info@eeke.gr

http://www.eeke.gr/Details.cfm?&recordID=610

Οι τιμές στο φρέσκο γάλα όμως δεν έπεσαν!
Οι σοφοί του ΟΟΣΑ αφού τσέπωσαν 900.000 ευρώ από την πολύπαθη πατρίδα μας, είπαν: «η Ελλάδα πουλά ακριβότερο γάλα σε σχέση με την ΕΕ κατά 34%, ενώ παράλληλα έχει την δεύτερη υψηλότερη τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα με τιμή στα 0,38 ευρώ ανά λίτρο, όταν στην ΕΕ είναι 0,27 ευρώ. Παράλληλα, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει ορίσει ως φρέσκο το παστεριωμένο γάλα με υποχρεωτική διάρκεια ζωής τις 5 ημέρες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας να μην πωλούν το προϊόν τους στη Νότια Ελλάδα».
 
Και ο κ. Χατζηδάκης έσπευσε να κάνει τη «μεταρρύθμιση» στο γάλα. Άνθρακας ο θησαυρός όμως. Με την άρση των περιορισμών, δόθηκε ένα ακόμα δωράκι στους γαλακτοβιομήχανους για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, ενώ οι καταναλωτές εξακολουθούμε να αγοράζουμε ακριβά το γάλα! Ούτε ένα λεπτό του ευρώ δεν μειώθηκε η τιμή του φρέσκου γάλακτος, ενώ είναι πολύ πιθανό να έχει μειωθεί η ποιότητα και η διατροφική του αξία, αφού η ημερομηνία λήξης του επιμηκύνθηκε.
Οι καταναλωτές απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης γιατί για μια ακόμα φορά μας εξαπάτησαν, με ευθύνη και του Υπουργείου!

Αν δεν υπάρξει άμεση μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος, οι καταναλωτές θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για ένα ακόμα μποϋκοτάζ με κοινή δράση των Ενώσεων Καταναλωτών. Οι καταναλωτές δεν ανεχόμαστε να είμαστε τα κοροϊδάκια…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου